Overal waar ik kom en bellen maak wordt mij gevraagd naar het geheim van mijn supersop. Veel mensen willen graag weten wat er in zit, of ik het zelf maak, of ze het zelf kunnen maken, of het te koop is en waar je het kan kopen?  Hele logische vragen vind ik, want ik had dezelfde vragen toen ik voor het eerst kennis maakte met van die verwonderlijk grote en mooie zeepbellen.

Gelukkig bestaat er tegenwoordig internet en daar kan je heel veel informatie vinden. Daar ben ik dus gaan zoeken. Ik heb er heel wat uurtjes rond gesurft en heel wat verschillende recepten voor het maken van supersop gevonden. Ook heb ik er een heel stel uitgeprobeerd, met verschillende ingrediënten en wisselende resultaten.

Inmiddels heb ik mijn eigen geheime recept voor supersop en dat deel ik graag. Het is een zeer eenvoudig, snel en door iedereen te maken recept. Het bevat eigenlijk maar 1 bijzonder ingrediënt en dat is het “Magische Poeder”.

Wat het voor een poeder is ga ik natuurlijk niet verklappen, dat mag je zelf uitzoeken of gewoon bij mij bestellen.

 

Het Geheime Recept
voor superbellen

Ingrediënten:

  • 480  á 500 ml Dreft Original. Dat is ca één en een halve fles Dreft Original “EXTRA HYGIENE” van 325 ml. Dreft verandert de verpakkingen geregeld, deze verpakking is bij de meeste supermarkten e.d. de standaard, gewone Dreft fles. 
  • 5,5 liter water (uit de kraan)
  • 1 zakje “magisch poeder” (te bestellen bij De BellenBaas)

 

Materiaal:

Emmer, garde, pollepel, theedoek, en eventueel een maatbeker

 Doe ca. 1 liter heet water in een schone emmer.

Voeg het “magische poeder” toe en roer met een garde tot het helemaal is opgelost.

Knijp de fles Dreft helemaal leeg in het mengsel, roer dit rustig door met een pollepel.

Vul het mengsel aan met 4,5 liter lauwwarm water roer het mengsel opnieuw rustig door  probeer zo min mogelijk schuim te maken.

Laat het mengsel afgedekt staan (onder een schone theedoek) om af te koelen.

Uw supersop is nu klaar om u te verwonderen.

Het supersop is goed te bewaren in een schone bronwaterfles of iets dergelijks. Bewaar het wel uit het zonlicht op een koele plek.

Voor het maken van superbellen heb je naast supersop ook een bellenkoord nodig. Die kan je maken van bijvoorbeeld een lange schoenveter, twee stokjes en een ringetje. Je kan er ook een bestellen via de BellenBaas.